Spider Portaal Robot

Spider portaalrobot met palletonstapelaar - header

De Spider is een slim Palletiseersysteem.

Uitgeengineerd systeem met 20 jaar evolutie. De Spider is nu voor 90% standaard. De Spider wordt geleverd van 2 meter tot 20 meter lang om bijvoorbeeld 15 lijnen met 1 Spider te palletiseren en eventueel met meerdere koppen/shuttles. De Spider is Modulair, eenvoudig te bedienen, makkelijk zelf te onderhouden, snel te plaatsen en heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

  • Eenvoudig te bedienenSpider Palletisser robot
  • Modulair
  • Voorzien van de laatste veiligheidsnormen

Het palletiseren van de Amerikaanse vouwdozen en displaydozen op de pallet gebeurd d.m.v. de flexibele portaalrobot “Spider”. De dozen worden middels de invoerbaan georiënteerd en geformeerd klaargezet, waardoor de oppakpositie een vast referentiepunt heeft. De pallet wordt eveneens gedetecteerd en uitgericht naar een vast referentiepunt. Zodra een doosformatie klaarstaat pakt de Spider de dozen op en stapelt deze op de pallet volgens het ingegeven patroon, dit herhaalt zich totdat de pallet is volgestapeld.

Bij bepaalde palletpatronen of type dozen is een tussenvel vereist, hiervoor is in de Spider een tussenvellenmagazijn voorzien welke door de operator dient te worden gevuld. Zodra een tussenvel benodigd is pakt de Spider deze uit het magazijn en legt het op de palletstapeling. Het tussenvellenmagazijn is voorzien van leegmelding, waardoor de Spider niet onnodig een handeling maakt en/of de stapeling afmaakt zonder tussenvellen.

Spiders worden wereldwijd geleverd. Ca. 1000 in Nederland, België en Frankrijk. Maar ook in UK, Duitsland, Denemarken, Rusland, Zwitserland en Brazilië.

De Spiders zijn breed in de markt toepasbaar, zoals food, pharma, papier, golfkarton, olie, chemie, kunstof en verf.

Patenten zijn verleend op:
1. Portaalrobot met integrale rekwikkelaar en integrale palletdubbelaar.
2.
Tunnelrobot

Logo
Wals Systems B.V. richt zich op het realiseren van flexibele automatisering van logistieke systemen bij productie en/of distributie processen.