Delta Pecker

Delta Pecker pick & place header2

DeltaPeckerEen volledig nieuwe ontwikkeling naast de Spider is de ‘Delta Pecker’ deltarobot die het mogelijk maakt dozen of kratten met producten te vullen. Product per product neemt hij ‘on the flight’ op van de aanvoerband, zodat die continu kan blijven lopen. Heel vaak zal de Delta Pecker de producten opnemen via vacuümtechniek, maar ook andere grijptechnieken zijn mogelijk. De Delta Pecker kan ook worden ingezet om producten met verschillende referenties via verschillende aanvoerbanen in één doos af te leggen.

Bijzonder aan de Delta Pecker is dat de productherkenning niet met behulp van een camera gebeurt, maar met een gepatenteerd detectiesysteem. Dat onderscheidt de Delta Pecker van andere deltarobots. De klassieke cameraherkenning heeft een aantal belangrijke nadelen, denken we maar aan problemen door reflectie, diverse kleuren of doorzichtige verpakkingen. Als een product zo’n straat met fotocellen passeert, wordt dat weergegeven als pixelvlak, dat vervolgens wordt vertaald naar een opnamepunt. Het grote voordeel is dat een fotocelstraat onafhankelijk is van factoren als licht, reflectie en kleur.

Logo
Wals Systems B.V. richt zich op het realiseren van flexibele automatisering van logistieke systemen bij productie en/of distributie processen.