PeckerSpider

Het einde van de productielijnen automatiseren.

Dat is de opdracht die er momenteel loopt voor twee bedrijven die kaas verwerken. Om deze projecten tot een goed einde te brengen, zagen ze in ons de specialist.

Bij kaas verwerkende bedrijven wordt er vaak gewerkt met zakjes (bv. gemalen kaas) en pakjes kaas. Doordat deze veelal aan hoge snelheden aangevoerd worden, is er nood om deze automatisch in te pakken. De Delta Pecker is hier ideaal voor. Hij neemt product per product op en legt deze volgens het gewenste stapelpatroon in de doos, krat of tray. De Delta Pecker is door zijn specifieke constructie en zijn servo sturing een ultra snelle robot.

Dankzij het uniek, licht onafhankelijk product herkenningssysteem worden producten op de aanvoerbaan “in the flight” opgenomen. Hierdoor moeten de producten nooit gestopt of uitgelijnd worden vooraleer opgenomen te worden. Met dit uniek product herkenningssysteem ondervind je niet de problemen die je zou ervaren met een traditioneel systeem met camera’s. Tijdens het scannen kunnen camera’s immers wel eens last hebben van reflecties, kleur of belichting. Ons detectiesysteem werkt product- en lichtonafhankelijk. Weg met de nadelen dus dankzij dit uniek systeem.

Wij zorgen niet enkel voor het automatisch inpakken maar helpen ook graag met de randapparatuur. Met automatische dozenvormers, dozensluiters, krat ontstapelaars, weegunits en codeer- en labelapparatuur kunnen we u een totaalpakket aanbieden.

Zo wordt er na deze lijnen veelal een automatische palletiser toegevoegd. Dit verzorgen we met onze alom gekende Spider portaalrobot. Deze robot is heel compact en kan zelfs meerdere productielijnen simultaan stapelen op individuele pallets. Met deze aanpak werden er bij diversie kaasfabrikanten of kaas verwerkende bedrijven al productielijnen volledig geautomatiseerd.

Wat hierbij belangrijker is, is dat de installaties in hun totaliteit vooraf worden opgesteld en getest met producten van de klant. Deze aanpak zorgt voor een korte installatietijd en uiterst vlotte opstart.

 

 

Benieuwd naar welke aanpak voor uw bedrijf werkt? Wij denken graag met u mee in het automatiseringsproces op het einde van uw productielijn(en).