PeckerSpider

Ons team heeft een project opgeleverd bij een van de grootste koffie verwerkende bedrijven. Hier automatiseren we de eerste van hun vele productielijnen.

Hoe gaan we precies te werk?

De zakken met koffiebonen of gemalen koffie worden op het einde van de productielijn automatisch ingepakt in kartonnen dozen met behulp van onze Pecker robot. De Pecker is wat we noemen een ‘Pick en Place’ robot die door zijn geïnterpoleerde assensturing erg snel kan werken. Het is een compacte en gebruiksvriendelijke machine die makkelijk ingezet kan worden voor het inpakken van diverse goederen in dozen, displays en trays.

De in te pakken zakken met koffie worden per doosinhoud voorgevormd, waarna ze opgepikt worden door de Pecker. De bovenflappen van de lege dozen worden opengehouden via een trechter tijdens introductie van de zakken in de doos. Na gewichtscontrole worden de dozen dichtgevouwen en voorzien van een etiket.

Daarna worden ze naar onze Spider palletiseerrobot getransporteerd. De dozen worden simultaan gestapeld en ingewikkeld. Dankzij dit concept kan men heel onstabiele ladingen automatisch stapelen en bekomt men een zeer compacte opstelling.

 

 

Een lege palletontstapelaar voert één voor één de lege pallets naar de stapelpositie en de volle pallets worden automatisch uitgevoerd.

De belangrijkste eigenschappen van onze Pecker Pick & Place robots en Spider portaalrobots:

  • compacte opstelling mogelijk doordat alle bewegende delen zich boven het werkoppervlak bevinden.
  • robuuste stabiele constructie met zware lineaire assen
  • hoge snelheden mogelijk door vloeiende bewegingen dankzij de servobesturing met terugkoppeling
  • eenvoudige bediening
  • zeer onderhoudsvriendelijk
  • budgetvriendelijk